Sunt psiholog clinician autonom şi psihoterapeut practicant în analiză tranzacţională. Am finalizat studiile de psihologie şi masteratul în psihanaliză la Universitatea “Titu Maiorescu” din Bucureşti. Am făcut formarea în analiză tranzacţională în cadrul Yorkshire Training Centre International, cu Dave Spenceley, şi prin participarea frecventă la diverse conferinţe şi cursuri de specialitate, naţionale şi internaţionale.
Îmi continui dezvoltarea profesională cu pregătirea pentru certificarea internaţională ca analist tranzacţional (CTA) şi cu supervizarea la care apelez în mod regulat, astfel încât să asigur calitate, soliditate şi evoluţie practicii mele. De asemenea, particip la diverse proiecte de voluntariat prin care, pe lângă dezvoltarea legată de profesie, urmăresc să imi aduc contribuţia la comunitatea din care fac parte sau în care aleg să mă implic.
În experienţa de lucru anterioară, am avut oportunitatea să îmbin formarea în ştiinţe umaniste (sunt absolventă şi de Filologie şi Drept) cu lucrul în mediul industrial şi comercial, pe lângă cel educaţional. Rolurile pe care le-am avut mi-au oferit ocazia să coordonez şi să reorganizez un departament de resurse umane, să comunic la nivel organizaţional, să fac management de proiect, să implementez activităţi şi instrumente noi de lucru, să supervizez conformitatea unor procese şi să creez contexte de învăţare – împreună cu o echipă şi singură, în companie multinaţională şi antreprenoriat românesc.
Paşii care m-au ghidat spre psihologie şi psihoterapie i-am făcut o dată ce am observat cum dezvoltarea profesională mă influenţează la nivel personal şi invers, schimbând priorităţi şi semnificaţii.
Deşi am lucrat în domenii diferite, în centrul preocupărilor mele s-au aflat mereu comportamentele şi relaţiile umane. În consecinţă, deciziile în carieră au urmărit răspunsuri la necunoscutele pe care le aveam legate de acestea. Şi am aflat răspunsurile căutate, în context specific de muncă, după care mi-am dorit să cunosc mai profund natura umană.
Decizia de a schimba domeniul am luat-o însă ca urmare a experienţelor personale prin care am trecut şi anume: reîntâlnirile cu mine în fiecare din etapele noi ale vieţii, psihoterapia personală şi impactul pe care l-au avut asupra mea intersecţiile cu situaţii şi oamenii deosebiţi.
Să fiu psihoterapeut este o continuare firească a parcursului meu profesional pentru că imi facilitează utilizarea cunoştinţelor într-un context care le adaugă valoare pentru mine şi, sper eu, şi pentru celălalt.