Momentele în care este recomandat să apelezi la psihoterapie, se pot descrie astfel: când simţi că modul în care îţi duci viaţa nu mai funcţionează, când nu îţi mai atingi scopurile pe care ţi le propui, indiferent de eforturi, când ai mai mult stări de disconfort şi insatisfacţie decât de împlinire, când emoţiile te copleşesc – de exemplu: tristeţea este prea puternică sau se prelungeşte, teama sau furia apar prea des şi nu înţelegi de ce, plângi uşor.
Prima întâlnire este destinată cunoaşterii reciproce, informărilor, dar şi experimentării. Vom clarifica aspecte ce ţin de procesul terapeutic, modul în care speri să te ajute terapia acum, ce îngrijorări ai avea, ce obiectiv iniţial ţi-ai dori şi cum vom sti că l-ai atins, dar şi aspecte administrative ca: modalitatea desfăşurării sesiunilor, programări şi modificarea lor, frecvenţă, comunicări, pauze, vacanţe. Urmează lucrul efectiv, iar când schimbările dorite sunt atinse, terapia se încheie de comun acord.
Modalitate programare
Poți solicita o programare la numărul de telefon afişat, prin formularul de contact sau prin adresa de e-mail specificată în secțiunea Contactează-mă. Răspund în cel mai scurt timp cu putință.
Sesiuni online
Pentru sesiunile online, utilizez Zoom.
Durata sedinţelor
Sedințele de psihoterapie durează 60’.
Întârziere/ modificare sedinţe
Dacă întârzii la programare, vom continua până la finalul timpului alocat ție. Când doreşti să modifici o programare, anunță-mă cu cel puţin 48 de ore în avans. În lipsa respectării acestui termen, plata şedinței se achită integral la data următoarei şedințe sau în maximum 5 zile lucrătoare de la data şedinței inițiale. Dacă modificarea programării fără respectarea termenului de mai sus mi se datorează, voi compensa prin timpul necesar pentru ca terapia ta să nu fie afectată.
Psihoterapia poate dura în medie 12 şedințe atunci când lucrăm asupra unui aspect specific, iar scopul este de a face față unei situații clar delimitate.
Dacă interesul tău vizează schimbări de profunzime, psihoterapia poate dura câțiva ani sau te poate însoți pe tot parcursul vieții.
La nivel subiectiv, însă, psihoterapia se încheie întotdeauna atunci când consideri că obiectivele stabilite împreună au fost adresate cu succes.
Da, este confidențial. Există însă şi câteva limite ale confidențialității: situațiile de urgență – pentru protecția în faţa unei posibile agresiuni a celor implicați: client, psihoterapeut sau a altor persoane; activitatea de supervizare, şi atunci când legea o justifică. În aceste situații, voi dezvălui doar informațiile necesare sau relevante.
Ne putem referi la obiectivele stabilite la începutul terapiei împreună (pe care te ajut să le fixezi în funcție de nevoile tale individuale) şi verifica unde suntem față de ele.
În desfăşurarea terapiei: tu stabileşti ce vrei să vorbim în şedinţele noastre. Astfel că, orice sedință este o ocazie de verificări şi revizuiri.
În sens larg, psihoterapia aduce clarificări în modul în care ne simțim, gândim şi ne comportăm prin identificarea şi înțelegerea tiparelor utilizate în alegerile noastre, a repetițiilor neproductive. Pe parcursul acestui proces, te vei simți, poate pentru prima dată, pe deplin ascultat, auzit, văzut sau cunoscut ceea ce îți va reda senzația de bine cu tine. În acelaşi timp, începi să manifeşti curiozitate şi deschidere faţă de cunoaştere, de exprimarea de sine, de ce-ţi aduce viaţa, vezi mai multe opţiuni de a face un lucru, te simţi liber să faci alegerile care îţi sunt necesare şi te dezvoltă. Acestea se traduc într-o creştere a calităţii vieţii tale, în general.
Psihoterapeutul este absolvent al facultăţii de psihologie sau medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistență socială, filosofie, teologie (în afară de absolvenții de psihologie şi psihiatrie, ceilalţi trebuie să-şi completeze studiile prin anumite cursuri de psihologie, conform criteriilor Colegiului Psihologilor din România) care parcurge ulterior un stagiu de specializare într-una sau mai multe abordări psihoterapeutice. Majoritatea formărilor sunt de lungă durată, având un minimum de 3 ani şi 500 ore de formare profesională.
În afară de formarea academică şi de stagiul de specializare într-o abordare psihoterapeutică, viitorul psihoterapeut trece el însuşi printr-o experienţă psihoterapeutică/analiză/ dezvoltare personală de minimum de 250 de ore si încă un minimum de 150 de ore de supervizare profesională.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Aceste coockieuri sunt folosite pentru a intelege activitate utilizatorilor in site.